Home

numbers

Λευκή τρούφα βάρους ενός περίπου κιλού και κάτι πουλήθηκε σε διεθνή δημοπρασία το Σάββατο 29/11 έναντι του καθόλου ευκαταφρόνητου ποσού των 200 χιλιάδων δολλαρίων μέσω διεθνούς δημοπρασίας σε Κινέζο επιχειρηματία, μετά από έντονο μάλιστα ανταγωνισμό.

Μάλλον θα καταλήξει στην καλά προστατευόμενη προθήκη με κόκκινο μαξιλαράκι μαζί με την προηγούμενη που αγοράστηκε από τον ίδιο και πέρυσι για 210.000 δολλάρια στην Ιταλία.

Και μιας και πιάσαμε τον συγκεκριμένο αριθμό ας ρίξουμε μια ματιά τι σημαίνει το νούμερο των 200.000 «οτιδήποτε» σε διάφορους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας μεσούσης της κρίσης οικονομικής -προσφάτως και νοητικής -χρόνια τώρα που βιώνει ο κόσμος.

  • Πάνω από το 75% των σπιτιών στην Καλιφόρνια πωλούνται πλέον αισθητά κάτω από $200.000 όταν οι αντίστοιχες τιμές ένα και δύο χρόνια πριν χτυπούσαν ευθαρσώς από μισό μέχρι ένα εκκατομύριο. Και εδώ μιλάμε για τα καθημερινά σπίτια στα οποία μένουν οικογένειες μέσου εισοδήματος, όχι την έπαυλη των Cohen στο California teens.

Μιας και αναφερθήκαμε στα εισοδήματα ας δούμε πόσα μπορεί να εξασφαλίσει κανείς το χρόνο στις θεωρούμενες ως καλοπληρωτέες θέσεις εργασίας στις Η.Π.Α.

$147.000

Πιλότοι Αεροσκαφών

$133.500

Ηλεκτρολόγοι Ηλεκτρονικοί Μηχανολόγοι

$112.000

Δικηγόροι-Δικαστές

$99.800

Οδοντίατροι

$90.000

Φαρμακοποιοί

$85.500

Τεχνικοί H/Y και πληροφοριακών συστημάτων

$83.000

Οικονομικοί αναλυτές και σύμβουλοι

$84.000

Σύμβουλοι πωλήσεων και τεχνικών Marketing

$80.000

Διοικητικοί υπάλληλοι του εκπαιδευτικού συστήματος

$80.000

Εν ολίγοις ετησίως κατώ από τα $200.000 της «βαριάς τρούφας». Αν ψάχνετε για γαμπρό από την Αμερική περιμένετε λίγο ακόμη πριν κάνετε το βήμα.αυτό είναι η τρούφα

  • 200.000 και οι θέσεις εργασίας που χάθηκαν κατά το μήνα Οκτώβριο στις Η.Π.Α. λόγω της οικονομικής κρίσης.
  • 200.000 οι θέσεις εργασίας που υπολογίζεται να πάψουν να υπάρχουν σε ένα χρόνο από τώρα στην Αυστραλία λόγω της ίδιας.
  • 200.000 τα εργατικά χέρια που έχει χάσει η Πολωνία λόγω μετανάστευσης σε  Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία και θα χρειαστεί πίσω για να καλύψει τις ανάγκες διοργάνωσης του επόμενου UEFA EURO-2012 μαζί με την Ουκρανία.
  • 200.000 euro το μέγιστο ποσό που δίνει η Ε.Ε. σε επενδυτές του ενός εκ των δύο νεότευκτων μέλων της -της Ρουμανίας για τη βελτίωση και την ανάπτυξη του τουρισμού και της αγροτικής περιφέρειας μήπως και επέλθει ποτέ εκείνη η έρμη η σύγκλιση.
  • Ένα ποσοστό 10% αποθανόντων στην Ολλανδία κληροδότησε τη χρονιά που πέρασε με περιουσία άνω των 200.000 euro τους απογόνους του. Το συνολικό ποσό περιουσιών που κληροδοτήθηκαν έφθασε τα 10 δις euro.

Μήπως το μέλλον είναι στο Βορρά?

  • Από την άλλη 200.000 euro είναι η αξία του δαχτυλιδιού που έχασε η Bianca Jagger -πρώην σύντροφος του Mick- στην Αυστρία και τώρα που βρέθηκε δυσκολεύται να δώσει το 10% για τα εύρετρα στον Αυστριακό που το βρήκε.

Mαυρίδης Δημήτριος

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s