Home

Ο πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών κ. Κίττας θέλησε να παραιτηθεί όταν έμαθε για τις καταστροφές σε κτίρια του πανεπιστημίου στο κέντρο. Ωστόσο η παρέμβαση του κ. Παπούλια τον συγκράτησε. Όταν απέσυρε την παραίτησή του δήλωσε: «Η νεολαία μας χάνεται. Πρέπει επιτέλους τα κόμματα να συμφωνήσουν σε κοινές δράσεις που θα βελτιώσουν την Παιδεία στη χώρα μας και θα εξαλείψουν τη συσσωρευμένη οργή και την αντίδραση«

Επίσης οι πρυτανικές αρχές του πανεπιστημίου αθηνών έβγαλαν την παρακάτω ανακοίνωση:

Aγαπητοί Συνάδελφοι,

Έντονος προβληματισμός, πίκρα και αγανάκτηση μάς διακατέχει όλους το τελευταίο διάστημα μετά τα τραγικά γεγονότα βίας, με αποκορύφωμα τον άδικο χαμό ενός παιδιού, καθώς και τις συμπλοκές και τους βανδαλισμούς που ακολούθησαν.

Δυστυχώς για πολλούς δεν έχουν γίνει αντιληπτά τα βαθύτερα αίτια της σοβούσας κοινωνικής και οικονομικής κρίσης· μιας κρίσης που απειλεί τη συνοχή του κοινωνικού ιστού όσο δεν δίδονται λύσεις στα προβλήματα, μιας κρίσης που περιθωριοποιεί πολλούς νέους και ορισμένους τους οδηγεί σε αδικαιολόγητες και ακραίες ενέργειες, μιας κρίσης που στον πυρήνα της θέτει ζητήματα ποιότητας και ουσίας της παρεχόμενης Παιδείας, μιας κρίσης που η λύση της απαιτεί την ευρύτερη δυνατή συναίνεση όλων των Κομμάτων και των πολιτών.

Ο προβληματισμός μας, λοιπόν, που συχνά γίνεται κόμπος στο λαιμό, για να καταλήξει σε πικρία και πολλές φορές σε αγανάκτηση, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να οδηγεί στην αδιαφορία, στην περιχαράκωση και στον ατομισμό. Αυτό δεν συνέβη ποτέ στην πανεπιστημιακή κοινότητα και ούτε πρέπει να συμβεί και τώρα.

Σας καλούμε όλοι μαζί:

  • να διαφυλάξουμε το Πανεπιστήμιο από τις βίαιες ενέργειες και τις επιθέσεις,
  • να εκφράσουμε την κάθετη αντίθεσή μας στα φαινόμενα βίας από όπου κι αν προέρχονται,
  • να αντισταθούμε στην απαξίωση των θεσμών γενικότερα και ειδικότερα του Δημόσιου Πανεπιστημίου,
  • να αγωνισθούμε για μια Παιδεία ποιότητας και ίσων ευκαιριών για όλους ανεξαιρέτως,
  • να αγωνισθούμε για το Πανεπιστήμιο που όλοι οραματιζόμαστε και θέλουμε να δούμε να υλοποιείται, μέσα από συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις και όχι μόνο με ευχολόγια και διακηρύξεις,
  • να περιφρουρήσουμε το Άσυλο των Iδεών, ώστε να μην καταντήσει στα χέρια ολίγων επιτήδειων –ένθεν κακείθεν– σε άσυλο ασυδοσίας και βίας,
  • να αρνηθούμε τις λογικές που ευτελίζουν το λειτούργημα του δασκάλου σε κάθε επίπεδο,
  • να διασφαλίσουμε την ακεραιότητα του δεσμού μαθητή-δασκάλου,
  • να βροντοφωνάξουμε ότι η Παιδεία είναι μείζον κοινωνικό και εθνικό θέμα και γι’ αυτό απαιτεί την συναίνεση ΟΛΩΝ.

Για όλα αυτά και με αφορμή και τα τελευταία θλιβερά βίαια γεγονότα σάς καλούμε όλους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 12/12/2008 και ώρα 10:30 π.μ. στα Προπύλαια.

Η συμμετοχή όλων μας θα αποτελέσει ηχηρό μήνυμα και διαβεβαίωση ότι η πανεπιστημιακή κοινότητα είναι παρούσα, θέλει και μπορεί να περιφρουρήσει το Δημόσιο Πανεπιστήμιο, θέλει και μπορεί να αγωνισθεί ειρηνικά για μια καλύτερη Παιδεία.

Παιδεία για τους νέους – παιδεία για όλους!
τα υπόλοιπα ΑΕΙ και ΤΕΙ της πρωτεύουσας παραμένουν κλειστά και βουβά
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s