Home

Επαναλαμβάνοντας τα όσα θα έπρεπε να είναι γνωστά το διοικητικό συμβούλιο φοιτητών είναι ένα 15μελές όργανο του οποίου οι θέσεις είναι ανάλογες με τα ποσοστά των παρατάξεων στις φοιτητικές εκλογές και έχει καθαρά διαχειριστικό – οργανωτικό ρόλο. Επίσης διοικητικό συμβούλιο μπορεί να ζητήσει κάθε παράταξη, αλλά το συγκαλεί μόνο η παράταξη πλειοψηφίας και ρόλος του είναι συνήθως να ετοιμάζει τη θεματολογία της επόμενης γενικής συνέλευσης.diamartyria

Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που η ΔΑΠ δεν έχει την απόλυτη πλειοψηφία στο διοικητικό συμβούλιο, γεγονός που σημαίνει πως υπάρχει κάποια δυνατότητα συζήτησης. Επειδή υπήρξε πάγια πολιτική της ΔΑΠ να μη συγκαλεί συμβούλια άλλες παρατάξεις έφταναν στο σημείο να συγκαλούν γενική συνέλευση χωρίς απόφαση διοικητικού. Μάλιστα έχουμε πετύχει συνελεύσεις που η ΔΑΠ σύρθηκε σε συνελεύσεις, τις οποίες αρνιόταν να συγκαλέσει.

Εχθές στη σχολή συνέβησαν τραγελαφικά γεγονότα. Η γενική συνέλευση είχε οριστεί για την Τρίτη που πέρασε, αλλά επειδή το πανεπιστήμιο ήταν κλειστό δεν έγινε. Συνεπώς οι παρατάξεις Αριστερή Ενότητα και ΕΑΑΚ θεώρησαν πως θα γίνει κανονικά η συνέλευση την Πέμπτη, ειδικά λόγω των περιστάσεων. Η ΠΑΣΠ ζήτησε τη σύγκληση διοικητικού συμβουλίου για να γίνει η γενική συνέλευση αυθημερόν και αν δεν ήταν δυνατό την επόμενη Τρίτη. Η ΔΑΠ δε συγκάλεσε το συμβούλιο και λέγεται πως ενημέρωνε τους φοιτητές να έρθουν για μάθημα. Τέλος η ΠΚΣ επέβαλε κατάληψη. Ως Παντειακά Νέα δεν είδαμε το παρακάτω έγγραφο, αλλά πολλοί φίλοι μας πιστοποιούν την ύπαρξή του.

Σήμερα το πρωί (11/12/08) το Πάντειο Πανεπιστήμιο έκλεισε με πρωτοβουλία φοιτητών της Πανσπουδαστικής οι οποίοι επικαλέσθηκαν απόφαση της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ. Σε όλη την μεταπολιτευτική περίοδο δεν έχει συμβεί να κλείσει πανεπιστήμιο με απόφαση κομματικού οργάνου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Διδασκόντων του Παντείου Πανεπιστημίου καταδικάζει τις μεθοδεύσεις αυτές που έρχονται σε αντίθεση με τις πάγιες και κατοχυρωμένες διαδικασίες δημοκρατικής λήψης αποφάσεων, που εδώ και δεκαετίες έχει κατακτήσει η πανεπιστημιακή κοινότητα.

Οι διαδικασίες αυτές των συλλογικών οργάνων της πανεπιστημιακής κοινότητας, πρέπει να διαφυλαχθούν και σε αυτή την κατεύθυνση θα συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Το Δ.Σ. Συλλόγου Διδασκόντων του Παντείου Πανεπιστημίου

fotiaΣκοπός αυτού του άρθρου δεν είναι να καταδικάσουμε την απουσία δημοκρατικής συνείδησης σε μία παράταξη σαν την ΠΚΣ. Απλά μας κάνει εντύπωση γιατί δε δέχτηκαν να μπουν στη διαδικασία γενικής συνέλευσης, αφού και οι υπόλοιπες παρατάξεις (ΕΑΑΚ, Αριστερή Ενότητα, ΠΑΣΠ) που ήταν στη σχολή ήταν υπέρ της διήμερης κατάληψης. Επιχείρημα της ΠΚΣ ήταν πως δεν προλαβαίναμε να κάνουμε γενική συνέλευση, τακτική που ακολούθησαν και σε άλλες σχολές. Απλά είναι ντροπή να λέμε πως η σχολή μας είναι κλειστή επειδή το αποφάσισε κάποιο κόμμα και όχι εμείς…. Βέβαια χθες το πρωί τα ΕΑΑΚ και Αριστερή Ενότητα πρόλαβαν μια χαρά να συγκαλέσουν γενική συνέλευση με συμμετοχή μικρότερων από 100 άτομα. Η ΠΑΣΠ βέβαια παρέμεινε σταθερή στην αρχική της θέση περί διοικητικού συμβουλίου παρά την απαράδεκτη άρνηση της ΔΑΠ.

Ο Πέτρος Ιωσηφίδης, μεταπτυχιακός φοιτητής κοινωνιολογίας και μέλος του κεντρικού συμβουλίου της ΠΑΣΠ ΑΕΙ, μας έστειλε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Ως πρώην μέλος της ΠΑΣΠ Παντείου, θεωρώ ότι ως ΠΑΣΠ δεν είμαστε αντίθετοι στις Γ.Σ , αρκεί αυτές να γίνονται νομότυπα μέσα δηλαδή από σύγκλιση Δ.Σ. Όλη αυτή η κατάσταση που βιώνουμε δεν έχει να κάνει με μια απλή δολοφονία. Αυτό ήταν απλά η θρυαλλίδα. Τα αίτια είναι βαθύτερα και είναι κυρίως κοινωνικά και κατ’ επέκταση οικονομικά και πολιτικά. Το θέμα είναι και οι απλοί φοιτητές να το αντιληφθούν αυτό. Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει η σχολή να ανοίξει για κάποιες μέρες, να έρθουν οι φοιτητές στο πανεπιστήμιο και τότε να προκηρυχθεί Γ.Σ. Φοιτητών προκειμένου να υπάρχει και κάποια μαζικότητα. Γ.Σ. με σκοπό απλά να γίνονται και να έχουν ως κύριο στόχο τους το αν το πανό του Συλλόγου Φοιτητών Παντείου θα είναι στα Προπύλαια ή στην Ομόνοια ενόψει του Πανεκπαιδευτικού Συλλαλητηρίου την Παρασκευή, τέτοιες στιγμές δεν έχουν νόημα. Ελπίζω την άλλη εβδομάδα να τηρηθούν όλα κατά γράμμα, ελπίζοντας να μην είναι πολύ αργά. Τα όσα έχουν συμβεί δεν μπορεί να περάσουν έτσι και σίγουρα κάποια συλλογική δράση πρέπει να υπάρξει και να κλιμακωθεί , αρκεί να εκλείψουν τα φαινόμενα βίας που κατ’ εμέ δεν είναι πολιτική πράξη. Υποκειμενικά ή αντικειμενικά έτσι τουλάχιστον εκλαμβάνω εγώ τα (τραγελαφικά) γεγονότα που διαδραματίστηκαν σήμερα»

Εμείς πάλι πιστεύουμε πως όποιος θεωρεί τον εαυτό του φοιτητή και μάλιστα κοινωνικών επιστημών, έχει ευθύνη να είναι ήδη ενημερωμένος. Επίσης μας φαίνεται αστείο που οι παρατάξεις δεν μπορούσαν να συνεννοηθούν για διοικητικό συμβούλιο ή γενική συνέλευση τρεις μέρες τώρα και να κινητοποιήσουν τους φοιτητές (όπως σε άλλες φορές τόσο καλά τα καταφέρνουν) και να έχουμε μία πραγματική γενική συνέλευση και ένα ψήφισμα συλλογικό και μαζικό. Ας μην ξεχνάμε κιόλας πως σαν πανεπιστήμιο κοινωνικών επιστημών έπρεπε να είμαστε μπροστά σε αυτές τις καταστάσεις. Θα έπρεπε να μην έχουν σταματήσει οι συζητήσεις με καθηγητές και άλλους ειδικούς, οι σχολή να δίνει βήμα σε αυτή την αγανάκτηση που κυριαρχεί και να προτείνει προληπτικές λύσεις σε αντίθεση με τις κατασταλτικές που βλέπουμε τις τελευταίες μέρες. (εκτός φυσικά αν αυτές οι εκδηλώσεις ενοχλούσαν κάποιους κουκουλοφόρους και τις έσπαγαν όπως έκαναν πέρσι). Μια τέτοια οργάνωση θα ήταν ωραίο να ήταν πρωτοβουλία του φοιτητικού συλλόγου, αλλά όπως είναι της μόδας τελευταία: μήπως πρέπει να ξεκινήσουμε κάτι μόνοι μας, σαν ενεργοί φοιτητές σύμφωνα με το «επαναστατικό δίκαιο».

Ευθυμία

Advertisements

24 thoughts on “Οι φοιτητές του Παντείου «αποφάσισαν»

 1. ΠΑΡΑΤΗΡΩ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΝΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΥ ΠΡΩΗΝ (!!!!!!!!!!!!!!) ΠΑΝΤΕΙΑΚΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΣΠ.
  Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΠΑΣΠ ΠΑΝΤΕΙΟΥ.
  Η ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΙΩΣΗΦΙΔΗ;
  ΠΑΝΤΩΣ ΠΑΙΔΙΑ ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΤΕ ΕΚΕΙ ΣΤΑ ΠΑΝΤΕΙΑΚΑ. 42% ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΟ ΘΑ ΒΓΕΙ.
  ΡΩΤΗΣΤΕ ΠΑΝΤΩΣ ΤΟΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΜΕΛΟΣ ΠΑΣΠ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ Η ΠΑΣΠ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΙΔΑΚΤΟΡΩΝ;
  ΥΓ: ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΚΡΑΤΗΣΑΤΕ ΠΙΣΙΝΗ ΔΙΟΤΙ ΤΟ INDYMEDIA ΘΑ ΣΑΣ ΕΠΑΙΡΝΕ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥ.
  Η ΠΚΣ ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΨΑΞΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Η ΠΚΣ ΓΙΑ ΜΕΡΟΛΗΨΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ.
  ΕΠΙΣΗΣ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΣΥΡΙΖΟΚΡΑΤΕΙΤΑΙ ΟΠΟΤΕ ΚΡΑΤΑΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ.
  ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΕΠΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΠΡΟΣΕΧΕΤΑΙ ΛΙΓΟ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΠΑΝΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΣΠ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟ.

 2. Πάσχο έχεις πάρα πολύ δίκιο. Μακάρι να είχαμε δηλώσεις φοιτητών και από άλλες παρατάξεις. όπως και ο πέτρος, θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν το mail που είναι αναρτημένο στην πρώτη σελίδα.
  όσο για το σχόλιό σου για το πασοκ, νομίζω πως είσαι κάπως μεροληπτικός. διαβάζεις ένα άρθρο γνώμης, με υπογραφή και από αυτό κρίνεις όλη την εφημερίδα?
  Και έλεος! μην μας κρίνεις με το τι γινόταν παλιά. Η εφημερίδα, είχε σταματήσει για πολλά χρόνια να κυκλοφορεί και πρόκειται για μία εντελώς νέα αρχή! Ελπίζω να σου αρέσει!
  ξέρω πολλά παιδιά στα παντειακά που δε θα χαρούν αν βγει το πασοκ και κυρίως ξέρω πως ούτε το blog ούτε η εφημερίδα έχουν κομματική γραμμή. Νομίζω αν διαβάσεις και άλλα άρθρα ή παλιότερα τεύχη θα το καταλάβεις.
  Από εκεί και πέρα, περιμένουμε άρθρο σου!

 3. αχ εγω αυτο που ξερω ειναι οτι δεν εχουμε παρει ακομα βιβλια και δεν εχουν αρχισει οι δηλωσεις για τα μαθηματα επιλογης!!!! εχουμε ελπιδες να ξεμπερδευουμε με αυτα πριν την εξεταστικη? τι λετε εσεις οι πιο παλιοι? -_-

 4. Να απαντήσω κάτι στα όσα ελέχθησαν παραπάνω…
  Καταρχάς,αδερφέ,δεν υπάρχει στο σύλλογο μεταπτυχιακών ακόμα ΠΑΣΠ οπότε άτοπο αυτό που λες…
  Ότι θα μας κάνει τι το INDYMEDIA δηλαδή;;;Δεν σε πιάνω…
  Αδερφέ είμαι μέλος του Κ.Σ. της ΠΑΣΠ ΑΕΙ…Μπορώ να εκφέρω άποψη για όλα τα ιδρύματα πανελλαδικά πόσο μάλλον για το Πάντειο που ήταν και σχολή και ακόμα παρακολυθώ από κοντά τις εξελίξεις.
  Αν για σένα,ορθή ανακοίνωση-δράση είναι ότι κάνει η ΠΚΣ τότε προβλημά σου….Δε νομίζω πάντως ότι η ανακοίνωση που έβγαλαν οι καθηγητές του Παντείου,ακόμα κι αν Συριζοκρατείταια,να απέχει πολύ από την πραγματικότητα….
  Και όντως αδεφέ,οι εποχές είναι πολύ περίεργες…Όποιος όμως είναι παλιότερος ξέρει,βλέπει και κρίνει…Κι η ΠΚΣ κάνει μια ζωή τα ίδια και τα ίδια…Τέλως πάντων….
  Υγ : Δάφνη έτσι όπως το κόβω,οι δηλώσεις θα πάνε μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων….

 5. eleos,re paidia me ta parataksiaka!!!
  den prolavainei na pei kapoios kati,na kanei mia episimansi…ki amesos,oxi esi den eisai,den ksereis,tote eixes pei ekeino kai meta to allo…
  nisafi!

 6. παιδια να ρωτησω κι εγω κατι πιο άμεσο και πρακτικο? αυριο η σχολή θα ειναι ανοικτη? ευχαριστω εκ των προτερων οποιον απαντησει

 7. Οποιος γνωριζει κατι πιο πρακτικο θα ηταν χρησιμο για ολους. Ειδικα για τα παιδια απο επαρχια και τα παιδιά που δινουν κατατακτηριες

 8. Ξέρω ότι η κατάληψη ήταν μέχρι την Παρασκευή.Κανονικά πρέπει να είναι ανοιχτά.Εξάλλου ή Δευτέρα ή Τρίτη πρέπει κανονικά να έχει Γ.Σ.Έχω ακούσει ότι οι ΕΑΑΚίτες λένε για αύριο…Περαιτέρω δεν γνωρίζω….

 9. Δηλαδή, συγνώμη κιόλας -αυτό που εννοείτε εδώ είναι οτι η ΠΚΣ έκλεισε τη σχολή με το «έτσι θέλω»; Τσιφλικοειδώς και για να μην καταληφθεί η σχολή κατέβηξαν ρολά; Καλά το πιάνω ή είμαι λάθος, βαλτός, κομματικός, άσχετος, όλα τα παραπάνω;

 10. Κατά πάσα πιθανότητα αύριο Δευτέρα ανοικτά θα είναι. Ιδιαίτερα κατά τις πρώτες πρωινές ώρες σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε για τη βιβλιοθήκη και για κάποιες δηλώσεις μαθημάτων. Αργοτέρα…

 11. ειμαι μεταπτυχιακη φοιτητρια και εχω μαθημα στις 5. ποτε πιστευετε οτι θα μαθω αν ειναι κλειστη η σχολη? μην κατεβω τσαμπα!

 12. Απο αξιόπιστη πηγή το Πάντειο θα ειναι ανοικτό. Τώρα αν κάποια φασιστικά στοιχεία της Αριστεράς το ξανακλείσουν ειναι άλλο θέμα. Αν και δν υπαρχει περίπτωση μεχρι να γινει Γ.Σ..

  Μαιρη αν θες παρακολουθησε το chatbox στο site της παραταξης μας. Θα εχετε live ενημερωση για το τι γινεται στο Παντειο

 13. ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΣ ΚΑΛΑ ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΙΩΣΗΦΙΔΗ:
  Α) ΚΑΤΑΡΧΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Η ΠΑΣΠ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΙΔΑΚΤΟΡΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΙΟΥ;;; ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΣΠ.
  Β) ΓΡΑΦΕΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ :
  «Ότι θα μας κάνει τι το INDYMEDIA δηλαδή;;;»
  ΔΗΛΑΔΗ ΤΑΥΤΙΖΕΣΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ ; ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΙ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΟΥ ΣΤΟ INDYMEDIA, ΟΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΙΚΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ, ΕΙΧΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΟΥ.
  Γ) ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Κ.Σ ΑΕΙ ΤΗΣ ΠΑΣΠ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΕΙΑΚΗ ΣΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΣΠ ΠΑΝΤΕΙΟΥ.
  Δ) ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΚΣ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΓΙΝΕΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΘΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ. ΕΣΥ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΗΚΕΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΑΚΡΙΒΩΣ.
  Ε) ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΠΟΥ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ.
  ΕΣΥ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ ΑΚΡΙΤΑ;
  ΚΑΙ ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΤΕ ΣΤΟ Κ.Σ ΑΕΙ ΠΑΣΠ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΞΕ Η ΠΑΣΠ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΤΟΝ ΠΑΠΑΣΤΑΜΟΥ ΣΤΙΣ ΠΡΥΤΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΚΑΙ ΤΑ 2/3 ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΣΙΡΗ;
  ΣΤ) ΕΠΕΙΔΗ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΘΕΣΜΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΙΩΣΗΦΙΔΗ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΣ ΕΣΕΝΑ.
  ΑΝ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΟΤΙ ΣΕ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΙΣ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΣΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΜΕΛΟΣ Κ.Σ ΚΝΕ.
  ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΘΑ ΕΙΧΑ ΠΕΤΑΞΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΚΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΑ ΚΙΟΛΑΣ.
  ΤΕΛΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ Η «ΠΡΟΒΛΕΨΗ» ΓΙΑ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΜΕ 42% !!!!!!
  ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΑΝΑΦΕΡΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΣΚΟΠΕΥΩ ΝΑ ΔΩΣΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ «ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ» ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΚΑΝΕΝΑΝ.
  ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ

 14. A) Δεν υπήρχαν μεταπτυχιακοί φοιτητές ως τώρα που να ήθελαν να δημιοργήσουν ΠΑΣΠ Μεταπτυχιακών…Ενδεχομένως φέτος να πάει να γίνει κάτι…
  Β )Αν το θέτεις έτσι συγγνώμη.Εγώ νόμιζα ότι εννοούσες εμένα…
  Γ) Αν το θέμα είναι τόσο θεσμικό που η άποψη ενός πρώην Πασπίτη Παντείου που είναι ακόμα παντειακός απλά σε άλλα επίπεδο δεν είναι το ζητούμενο-επιθυμητό,τότε τι να πω…Εγώ απλά μια καταγραφή έκανα η οποία θεωρώ ότι καλύπτει και την επίσημη φωνή της ΠΑΣΠ Παντείου…
  Δ) Δεν παρεξηγήθηκα
  Ε) Ναι σίγουρα και πρέπει να υπάρχει επιφυλακτικότητα,στη συγκεκριμένη όμως περίπτωση δεν έχει γραφτεί κάτι λάθος…Το ότι στηρίξαμε Τσίρη δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να συμφωνούμε με τη μεριά Παπασταμού ούτε ότι θα εμπιστευτούμε τον οποιοδήποτε με κλειστά μάτια…Επλίζω να είμαι σαφής…
  ΣΤ) Αυτό κάνω…γι αυτό ποστάρω…Το 42% είναι δύσκολος στόχος και η αυτοδυναμία πολύ δύσκολη,δεν ξέρω καν αν είναι οριακή…

  Καλό βράδυ και σε σένα…Δεν θεωρούσα ότι μπορούσε να δημιουργηθεί παρεξήγηση από το πουθενά….Το παν είναι η καλή διάθεση….

 15. α ναι! όποιος έχει τη συγκεκριμένη ανακοίνωση, ή έστω πάσχο, εσύ που την είδες, ας την ανεβάσει ή ας μου τη στείλει στο mail να την ανεβάσω. βέβαια δεν αποτελεί παρά τη γνώμη μίας παράταξης και ακριβώς όπως ισχύει και με το σύλλογο διδασκόντων θα αντιμετωπιστεί με επιφυλακτικότητα.

  στα παντειακά νέα ελπίζουμε σε μία μαζική συνέλευση την τρίτη, στην οποία επιτέλους, οι φοιτητές για να μπουν θα επιδεικνύουν πάσο!

 16. Ola ta kommatoskula parapanw na paroun ta mpogadakia tous kai oust!!!!! h Efimerida me kanenan tropo den yposthrizei kanena komma!!! ma kanena! kai an kapoioi stenomualoi pistevoun pws ta panta exoun na kanoun me propaganda kanoun polu megalo lathos! emeis stn efimerida, kai nomizw oti milaw gia olous, eimaste anoixtoi se olous, aneksartita apo ta politika pistevw tous…OLOI einai eyprosdektoi..
  Ematha oti ayrio tha ginei telika mathima gia osous endiaferintai, toulaxiston t prwi…kalo vrady se olous.

 17. Τελικά η σχολή έμεινε ανοικτή. Από σήμερα και ως την επόμενη γενική συνέλευση η σχολή θα παραμείνει ανοικτή χάρη στο πλαίσιο της ΔΑΠ το οποίο επικράτησε με 255 ψήφους. Δεύτερο ήταν το πλαίσιο της αριστερής ενότητας με 217 ψήφους, ενώ ΠΑΣΠ κ ΠΚΣ επέλεξαν το μοναχικό τους δρόμο, παίρνοντας από λίγες ψήφους μεν, διατηρώντας τις ιδεολογικές περιχαρακώσεις τους δε.

  Για άλλη μια φορά στη συνέλευση έμπαινε όποιος ήθελε χωρίς καμία ένδειξη φοιτητικής ταυτότητας.

 18. Εσυ που μιλας για κομματοσκυλα, εισαι χειροτερος γιατι εισαι τοσο ανικανος που καθε χρονο τους ψηφίζεις!!!!!

 19. Ας ξεκινήσω με ενα χρονια πολλα σε ολους γιατι στις παραπάνω συζητήσεις δεν ειδα να σας διακατέχει κ πολύ τ πνευμα των Χριστουγεννων… 🙂 Οσο αφορά τώρα την πολυσυζητημένη συνελευση εγω ως πρωτοετής παρακολούθησα πρωτη φορά κ εχω να πω πως ήταν αθλια καθως ιχνος σεβασμου δεν διεκρινα αναμεσα σε συναδελφους!Επισης ειναι απαραδεκτο η πλειοψηφία των φοιτητων να ηθελε να διαμαρτυρηθει με κλειστες σχολές – ασχετα τον τρόπο που θα έμενε κλειστή η σχολή – και να παίρνει την συνέλευση η ΔΑΠ που τα επιχειρήματά της δεν θα μπορούσαν να πείσουν ούτε μαθητη του δημοτικού…!!!Α!Και να μην εξισωνουμε την ΠΑΣΠ με την ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ γιατι πέρα απ τ γεγονος οτι ειχαν μια διαφορά 100 + ψηφων κ περα απο το οτι η ΠΑΣΠ θα μπορουσε να χαρακτηριστει υποτονικη αφου εγω δεν την ακουσα να παιρνει καποιοα ιδιαιτερη θεση, η ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ στη συγκεκριμενη περιπτωση μιληση ΟΧΙ για κατάληψη αλλα για ενημέρωση κ αποχη των φοιτητων απ τ μαθηματα.Γι αυτο μην εξισωνουμε τα ανομια!!!!!!!

 20. άννα μου συμφωνώ στο πνεύμα των όσων λες.

  μία κλειστή σχολή και μία άδεια κατάληψη είναι άνευ ουσίας 100%. μία κατάληψη που γίνεται για να συγκεντρωθούμε κ να μιλήσουμε για αυτό που μας έκαιγε θα ήταν το ιδανικό. για να βγούμε από τα σπίτια μας κ να ταλαιπωρηθούμε στη σχολή 3 μέρες, έτσι από συμπαράσταση. τι λες?

  ωστόσο δεν καταλαβαίνω το νόημα της αποχής σε μία σχολή που δεν έχει κανένα υποχρεωτικό μάθημα. Αν το πάρουμε έτσι, έχω κάτι φίλους που πήραν πτυχίο «διαμαρτυρόμενοι», αφού η σχολή δεν τους είδε παρά μόνο στις εξεταστικές.
  αν θέλαμε να διαμαρτυρηθούμε κ να κάνουμε κ δηλώσεις μαθημάτων, ας κάναμε κατάληψη σε όλα τα κτίρια πλην των γραμματειών που στεγάζονται σε χωριστό κτίριο.

  Τέλος, όταν βλέπεις πως η σχολή θα μείνει ανοικτή χάρη σ ένα απολιτίκ, αδιάφορο για την κοινωνική έκρηξη πλαίσιο μίας ωφελιμιστικής παράταξης, είτε είσαι πασπ, είτε πανσπουδαστική τι κάνεις? μήπως συντάσεσαι με το πλαίσιο με το οποίο συμφωνείς περισσότερο διασαφηνίζοντας τις αντιρρήσεις σου;

  καλή χρονιά!

 21. Γεια σας ! Είμαι ο Φίλιππος και είμαι φυσικοθεραπεύτης το μήνυμα μου είναι άσχετο με την συζητηση σας κα σας ζητώ συγνώμη!ψάχνω για βοήθεια…και εξήγουμε.. το ενδοιαφέρον μου για την ψυχολογία με έκανε να θέλω πολυ να σπουδάσω το αντικκείμενο και μαλιστα να παρω απόφαση να δώσω κατατακτήριες εξετάσεις φέτος. Θα σας παρακαλούσα αν μπορέιτε με κάποιο τρόπο να μου δώσετε μια κατευθυνση όσον αφορά τις εξετάσεις . Έχω παρει τα βιβλία και ξεκινώ την μέλετη…αλλα έχω καποια ερωτηματικά όπως:
  η ύλη είναι ολόκληρα τα βιβλία;
  αν διαβάσω τα βιβλία είμαι καλυμένος;
  μηπως χριάζονται και σημειώσεις;
  που θα μπορουσα να βρω καποια παλια θέματα;
  μηπως γνωριζετε καποιον που έχει δωσει προσφατα κατατακτήριες όπου μπορώ να επικοινωνήσω μαζί του;
  Έχω φυσικοθεραπευτήριο και θέλω ο χρόνος που θα διαθέσω να ειναι αποδοτικός γιατί οπως καταλαβαίνετε είναι περιορισμένος.
  θα ήμουν πραγματικά υπόχρεος αν θα μπορούσατε να μου δώσετε κάποια βοήθεια .
  Περιμένω mail σας στο gkekispt@ymail.com ή με κάποιον αλλο τρόπο.
  Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s