Home

 

Την Κυριακή ολοκληρώθηκαν στο Πάντειο οι εργασίες του εβδόμου συνεδρίου της ΠΟΣΔΕΠ, του συνδακιλιστικού οργάνου των καθηγητών και του επιστημονικού προσωπικού των Πανεπιστημίων. Το συνέδριο αναμενόταν με μεγάλη προσμονή γιατί ήδη από την εκλογή των συνέδρων είχε φανεί μια ανανεωτική τάση και μία αύξηση της συμμετοχής των καθηγητών στα κοινά.

Ως τώρα επικρατούσαν στο διοικητικό συμβούλιο της ΠΟΣΔΕΠ η Συσπείρωση και η ΔΗΠΑΚ οι οποίες εξέφραζαν την άκρα κοινοβουλευτική αριστερά και ως γνωστόν κρατούσαν ιδιαίτερα επιφυλακτική στάση απέναντι στις προσπάθειες διαλόγου του Υπουργείου Παιδείας. Υποστήριζαν σταθερά την άποψη πως ο νόμος πλαίσιο δεν έπρεπε να αλλάξει και δε συμφωνούσαν σε καμία περίπτωση με τις αλλαγές που τελικά έλαβαν χώρα. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα είχαν αποχωρήσει από το διάλογο, ως έκφραση διαμαρτυρίας για την πρόχειρη και υποτιμητική στάση του υπουργείου. Ιδιαίτερα επικρίθηκε η στάση της κατά τον ξυλοδαρμό του καθηγητή εγκληματολογίας κ. Πανούση, καθώς η ανακοίνωση άργησε να εκδοθεί και παράλληλα καταδίκαζε την πράξη μόνο γιατί «Ενέργειες σαν την επίθεση κατά του συναδέλφου Γ. Πανούση υπονομεύουν τον αγώνα των δυνάμεων που υπερασπίζονται το Δημόσιο Πανεπιστήμιο», χωρίς καμία αναφορά στην υπεράσπιση της ελευθερίας του λόγου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών που ολοκληρώθηκαν αργά το απόγευμα της Κυριακής οι παρατάξεις διαμόρφωσαν τις δυνάμεις τους ως εξής:

 

–          Η Κίνηση Πανεπιστημιακής Αναβάθμισης (κυρίως ΠΑΣΟΚ) έλαβε 80 ψήφους που αντιστοιχούν σε 9 έδρες έναντι των 31 ψήφων και των 5 εδρών που είχε στην προηγούμενη Διοικούσα Επιτροπή.

–          Η Συσπείρωση (ΣΥΝ και άλλες δυνάμεις) έλαβε 72 ψήφους και 8 έδρες έναντι 78 ψήφων και 13 εδρών που τους εξασφάλισαν την κυριαρχία στην προηγούμενη Διοικούσα Επιτροπή.

–          Η Αριστερή Μεταρρύθμιση (Ανανεωτική Αριστερά) έλαβε 54 ψήφους και 6 έδρες έναντι των 26 ψήφων και 4 εδρών στις προηγούμενες εκλογές.

–          Η ΔΗΠΑΚ (ΚΚΕ) έλαβε 34 ψήφους και 2 έδρες, έναντι 42 ψήφων και 7 εδρών που έλαβε στην προηγούμενη Διοικούσα Επιτροπή.

–          Η Ανεξάρτητη Κίνηση Πανεπιστημιακών Επιστημών Υγείας (αναφέρεται κυρίως στον κυβερνητικό χώρο) έλαβε 28 ψήφους και 3 έδρες.

–          Η Ανεξάρτητη Κίνηση Πανεπιστημιακών (Φιλοσοφική, αναφέρεται στον κυβερνητικό χώρο) έλαβε 12 ψήφους και 2 έδρες, έναντι 17 και 3 αντιστοίχος.

–          Η Κίνηση Μελών ΔΕΠ ΕΜΠ (ΝΔ) έλαβε 7 ψήφους και 1 έδρα έναντι 6 και 1 αντιστοίχως.

 

Προς το παρόν δεν έχει σχηματιστεί το νέο διοικητικό συμβούλιο, για να γνωρίζουμε αν θα συμμετέχει και κάποιος καθηγητής από το Πάντειο, αλλά στο συνέδριο συμμετείχαν οι εξής:

Από Ανεξάρτητη Κίνηση

 1. Γάγγας, Δ.
 2. Ιωαννίδης Σ.
 3. Καραβίτης, Ν.
 4. Κλήμης, Γ.
 5. Λυμπεράκη Α
 6. Πλασκοβίτης Η.

 

Από Συσπείρωση Πανεπιστημιακών

 1. Δεδουσόπουλος Α.
 2. Θεοτοκάς, Ν.
 3. Κοταρίδης, Ν.
 4. Κωνσταντακόπουλος, Σ.
 5. Παπαστράτης, Π.
 6. Χρυσοχόου, Ξ.

 

Από ΔΗΠΑΚ

 1. Παπανεοφύτου, Α.

 

Σαφώς η ανανέωση στο προεδρείο φέρνει τη δυναμική για μία διαφορετική στάση της ΠΟΣΔΕΠ, ενός οργάνου που έχει τη δύναμη να επηρεάζει τις εξελίξεις στο δημόσιο πανεπιστήμιο και που στα μέλη του συγκαταλέγονται καθηγητές που θα μπορούσαν να συγκαλέσουν ερευνητικές ομάδες για τη χάραξη πολιτικής όσον αφορά την παιδεία. Θα ήταν ιδιαίτερα ευχάριστο να συνδυαζόταν η έντονη συνδικαλιστική παρουσία της ΠΟΣΔΕΠ με πυκνό επιστημονικό έργο.

 

Άλλη μία ενδιαφέρουσα εξέλιξη όσο αφορά στο πανεπιστήμιο ήταν η Σύνοδος Πρυτάνεων, η οποία έλαβε χώρα με πρωτοβουλία του πρύτανή μας, κ. Τσίρη στο Καρπενήσι. Παρόλο που δεν υπήρξε ομοφωνία σε σημαντικά ζητήματα, οι πρυτάνεις δεσμεύτηκαν να τηρήσουν την προθεσμία που τους έθεσε το υπουργείο παιδείας και να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους για την αλλαγή στο εισαγωγικό σύστημα ως τον Ιούνιο. Συγκεριμένα υπήρξαν διαφωνίες στους παρακάτω τομείς:

 • Καθιέρωση της βάσης του 10
 • Προπαρασκευαστικό έτος, με δεδομένο ότι τα περισσότερα ιδρύματα δεν μπορούν λόγω υλικοτεχνικής υποδομής να ανταποκριθούν σε μια τέτοια υποχρέωση.
 • Ελεύθερη πρόσβαση και κυρίως όσον αφορά στις σχολές υψηλής ζήτησης αφού δεν υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης μεγάλου αριθμού φοιτητών.
 • Κατάργηση του συστήματος των μετεγγραφών, διότι λειτουργεί αρνητικά τόσο για τα ιδρύματα της περιφέρειας (που ξεμένουν από φοιτητές) όσο και γι αυτά του κέντρου, τα οποία θεωρούν ότι δεν δύνανται να έχουν τόσο μεγάλο αριθμό φοιτητών και υποβαθμίζονται οι σπουδές τους.

Οι πρυτάνεις πρότειναν για την ώρα στο υπουργείο τα εξής:

 • Να απλοποιηθεί η διαδικασία δήλωσης και παραλαβής των βιβλίων.
 • Σε κάθε κατηγορία των εκλεκτόρων να συμμετέχει στο αποτέλεσμα της διαδικασίας εκλογής συλλογικών οργάνων ανάλογα με το ποσοστό προσέλευσης σε αυτή, αναμένοντας ουσιαστικά τη μείωση του ποσοστού των φοιτητών.
 • Ζήτησαν να αλλάξει η αριθμητική σύνθεση των εκλεκτορικών σωμάτων, τα οποία αποφασίζουν το διορισμό και την εξέλιξη των καθηγητών, καθώς και το ποσοστό συμμετοχής των εξωτερικών κριτών.

Πηγές

βήμα online

έθνος

ανεξάρτητη κίνηση Παντείου

ραδιόφωνο ΣΚΑΙ

 

 

Ευθυμία Ντίβη

Advertisements

16 thoughts on “Εκλογές ΠΟΣΔΕΠ…

 1. άκρα κοινοβουλευτική αριστερά η Συσπείρωση και η ΔΗΠΑΚ, δλδ ο ΣΥΝ και το ΚΚΕ. Η μη άκρα αριστερά ποιά είναι; το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ;

 2. το ΠΑΣΟΚ. η νέα δημοκρατία, από όσο ξέρω δεν επικαλείται ούτε καν κατ’ όνομα κάτι το αριστερό. είναι κόμμα με συντηρητικές απόψεις όσον αφορά την κοινωνία και φιλελεύθερες όσον αφορά την οικονομία. Το ΠΑΣΟΚ από την άλλη προτιμά να (αυτο)χαρακτηρίζεται ως σοσιαλιστικό κίνημα, έχει προωθημένες θέσεις όσο αφορά την κοινωνία (αν εξαιρέσουμε τη θρησκεία βέβαια σε μεγάλο βαθμό) και η πολιτική μου τα τελευταία χρόνια είναι μεν οικονομικά φιλελεύθερη, αλλά δεν ξεκίνησε έτσι.

  Τώρα βέβαια γιατί ανώνυμα από όλο το άρθρο ξετρύπωσες μία από τις πιο επουσιώδεις φράσεις και δεν έθιξες την ταμπακιέρα που είναι στην τελική οι αποφάσεις των καθηγητών, θα μου μείνει μάλλον ως απορία/

 3. Για άλλη μια φορά, κουμάντο πάλι έκανε το γνωστό κατεστημένο στα Ελληνικά Πανεπιστήμια. Οι καθηγητάδες της Αριστεράς υπερίσχυσαν ενώ οι καθηγητάδες του δικομματισμού σέρνονται στα κομματικά γραφεία.

  Εγώ τείνω να πιστεύω πως μόνο μέσω ανεξάρτητων φωνών μπορεί να γίνει κάτι καλύτερο.

  Η Ανεξάρτητη Κίνηση Παντείου από τους καθηγητές μας, είναι πιστεύω μια πολύ καλή κίνηση.

 4. Ερώτηση:
  en@s
  «άκρα κοινοβουλευτική αριστερά η Συσπείρωση και η ΔΗΠΑΚ, δλδ ο ΣΥΝ και το ΚΚΕ. Η μη άκρα αριστερά ποιά είναι; το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ;»

  και η απάντηση:
  efthymia
  «το ΠΑΣΟΚ.»

  ………

 5. and αλέξανδρε your point is????

  thanx γιάννη που εσύ τουλάχιστον διάβασες και σχολίασες επί του άρθρου.
  βέβαια η ανεξάρτητη κίνηση παντείου, έχει καθαρό πολιτικό προσανατολισμό και αυτός βρίσκεται στην προοδευτική αριστερά. προσωπικά δεν πιστεύω πως μπορείς να ζητάς να εκπροσωπήσεις τους άλλους χωρίς να τους γνωστοποιείς την ιδεολογία σου. από την άλλη συμφωνώ πως είναι απαραίτητη η απαγκίστρωση από τις κομματικές γραμμές που απαιτούν όλα τα πανεπιστήμια να δρουν σα να βρίσκονται στην ίδια μοίρα και να έχουν τα ίδια συμφέροντα

 6. χωρίς να θέλω να υποστηρίξω καμία θέση απλά διακρίνω μια μικρή αλαζονεία εκ μέρους της ΠΑΣΠ όσον αφορά την αυτοπεριγραφή της ή μου φαίνεται;
  οτιδήποτε αριστερότερο=ακροαριστερό
  και πριν από λίγο καιρό ο παλιός συντάκτης του περιοδικού Κ. Νικολόπουλος και επίσης συνδικαλιστής του ΠΑΣΟΚ με ενημέρωσε πως ο Πολιτικός Ρεαλισμός των Διεθνών Σχέσεων είναι, λίγο πολύ, συνώνυμος με την ακροδεξιά…

  και όλα αυτά όταν η εποχή Κώνστα στο Πάντειο και η συνεργασία που είχε με τους συνδικαλιστές, είναι αρκετά πρόσφατη

 7. μάλλον αγαπητέ δε διάβασες την εξήγηση που έδωσα. δεν πειράζει. συμβαίνουν αυτά… όταν βιαζόμαστε να μιλήσουμε κ όταν έχουμε εριστικό υφάκι.
  Για αυτό ας ξαναεξηγήσω. Το ΠΑΣΟΚ αυτοπροσδιορίζεται ως κεντροαριστερά. Ο ΣΥΡΙΖΑ κ το ΚΚΕ αυτοχαρακτηρίζονται ως αριστερά κ σαφώς πιο αριστέρα από το ΠΑΣΟΚ, άρα είναι οι πιο αριστεροί της Βουλής, άρα άκρα αριστερά της Βουλής. Δε λέω πως δεν υπάρχει κ πιο ακραία μορφή αριστερής σκέψης, ούτε τι πιστεύω εγώ. εγώ μίλησα σε σχέση με το πως αυτοπροσδιορίζεται.
  Επίσης συνεχίζεις να μη διαβάζεις τα κείμενα, αλλά να πιάνεσαι από μία λέξη. Κρίμα.
  Δεν κατάλαβα επίσης, που κολλάει ο Κώστας στο δικό μου κείμενο και ακόμα περισσότερο τι σχέση έχει η γνώμη του (όπως βέβαια εσύ είσαι ικανός να την αντιληφθείς) για τον πολιτικό ρεαλισμό, τόσο με το δικό σου σχόλιο όσο κ με το άρθρο μου.
  Τέλος, δε θυμάμαι τι σχέση έχει η εποχή Κώνστα με το οτιδήποτε, εκτός αν φυσικά αν η σκέψη σου είναι τόσο απλουστευτική που πιστεύεις πως οποιοσδήποτε καθηγητής με προοδευτική σκέψη ταυτίζεται με τη σαπίλα του Κώνστα.

  You can do better than that (i hope)

 8. Ευθυμία σου εξηγώ τότε:

  το δυστήχημα της εποχής Κώνστα δεν ήταν ότι κάποια προοδευτική παράταξη ταυτίστηκε με έναν προοδευτικό καθηγητή, ήταν ότι η μόνη παράταξη που υπήρχε ουσιαστικά στο ΔΕΣ είχε την καλύτερη συνεργασία με το πιο διεφθαρμένο σύστημα που είδε ποτέ το Πάντειο. Οι μεγαλύτεροι από τους σημερινούς συνδικαλιστές της εν λόγω παράταξης μάλιστα θα είχαν λογικά εν γνώσει τους την συγκεκριμένη κατάσταση αλλά μάλλον επέλεξαν να την αγνοήσουν.

  Σε αυτό το πλαίσιο η πρώτη αναφορά σου μου φάνηκε ολίγον τι αυτάρεσκη, γιατί αυτό που κατάλαβα μάλλον λανθασμένα ήταν έναν επιεική χαρακτηρισμό της ΠΑΣΠ ως αριστερά, και ο αν θέλεις κάπως υποτιμητικός χαρακτηρισμός όλων των άλλων ως ακροαριστερά. Το ξαναδιαβάζω και αποκομίζω την ίδια εντύπωση, αλλά δέχομαι ότι ίσως κάνω λάθος. Η αναφορά στον Κώστα οφείλεται σε μια παρατήρηση: χρειάζεται αρκετή σεμνοτυφία για να ξεχνάς ένα βρώμικο παρελθόν και να αρχίζεις να κρίνεις όλους όσους δεν συμφωνούν μαζί σου ως μη αριστερούς και άρα κατώτερους.

 9. axaxaxxaxaxaxa
  αν όποιος νομίζει πως επειδή δεν ταυτίζεται με την αριστερά είναι κατώτερος, τότε έχει πολύ σοβαρά ζητήματα να λύσει.
  επίσης δεν θεωρώ προσωπικά τον όρο «άκρα κοινοβουλευτική αριστέρα» ως υποτιμητικό. το αντίθετο θα έλεγα. απλά για να συνεννοούμαστε κ πάντα σύμφωνα με το πως το κάθε κόμμα χαρακτηρίζει τον ίδιο του τον εαυτό -έστω στην διακήρυξη αρχών του- λέω: το πασοκ εκφράζει τον πιο κεντρώο πόλο της αριστεράς κ από εκεί κ πέρα υπάρχει όλο κ μεγαλύτερη απόσταση από το κέντρο. Δεν βάζω καμία αξιολογική παρατήρηση σε όλα αυτά. πρόκειται μόνο για έναν όρο κ τίποτα άλλο. τώρα αν κάποιος, επειδή τον χαρακτηρίσαμε ακραίο, ή μη αριστερό ή οτιδήποτε θίγεται, πρόβλημά του.
  τώρα όσον αφορά τον κώνστα, θα ξέρεις πιθανότατα πως οι ένοχοι κρίθηκαν. συμφωνώ ωστόσο απόλυτα μαζί σου πως, ακριβώς η αεργία και η αδιαφορία των συνδικαλιστών ήταν αυτή που επέτρεψε στα όργια να γίνονται χωρίς κανείς να τα παίρνει χαμπάρι. Γιατί αν υπήρχαν έντονες απαιτήσεις για κονδύλια για έρευνα και υποδομές, τότε κάποιος θα είχε μυριστεί την απάτη.
  Παρόλα αυτά, δεν μπορώ να χαρακτηρίσω όλους τους καθηγητές που ταυτίζονται με έναν ιδεολογικό χώρο διεφθαρμένους και άχρηστους. Πρώτον γιατί ξεχνάς πως υπάρχει κ ο παράγοντας του φόβου σε τέτοιες περιπτώσεις. Δεύτερον γιατί πολλοί καθηγητές ήρθαν αργότερα στο πανεπιστήμιο. Τρίτον γιατί όπως φάνηκε κ από την αυξημένη προσέλευση καθηγητών στις διαδικασίες, υπήρχε ένα μεγάλο μέρος που είχε απηυδήσει και αρνιόταν να συμμετέχει στο συνδικαλισμό εκείνη την περίοδο, όπως και τις επόμενες με τραγικές συνέπειες για το πανεπιστήμιο.

 10. εγώ προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα να χαρακτηριστώ ως μη αριστερός, τώρα για το πως μετέφερες τον όρο «ακροαριστερά» στο κείμενο σου, ε ας μην μπούμε και σε διαμάχη ερμηνειών, πάντως δυο άνθρωποι εκλάβαμε μια υποτίμηση.

  Παρ’ όλα αυτά η συζήτηση για την εποχή Κώνστα είναι και ενδιαφέρουσα και σχετική με το άρθρο. Πάντως δεν νομίζω ότι οι συνδικαλιστές της περιόδου 1999-2003 του ΔΕΣ δεν αντιδρούσαν στο καθεστώς Κώνστα λόγω άγνοιας.
  Από την μια η διαφθορά του συστήματος ήταν προφανής δια γυμνού οφθαλμού. Οι μίζες χοντρές, τα ποσά τεράστια και οι ελλείψεις σε εξοπλισμό προφανείς. Ακόμα και το 2004 είχα ακούσει τον Μεταξόπουλο να λέει σε αμφιθέατρο «πως εάν δεν τα πάρεις από το δημόσιο από που θα τα πάρεις». Επίσης ο ίδιος κυκλοφορούσε επί μονίμου΄βάσεως μεθυσμένος, αλλά οι συνδικαλιστές τον ψήφιζαν. Όταν γινόντουσαν τεράστιες παραγγελίες για εξοπλισμό και αυτός δεν ερχόταν, από άγνοια δεν κατάλαβαν οι συνδικαλιστές τι παιζόταν;
  Όταν στο ΔΕΣ γίνονταν διορισμοί ανθρώπων με άσχετο αντικείμενο από το περιεχόμενο του τμήματος, μόνο και μόνο επειδή είχαν προσωπικές σχέσεις με τον Κώνστα, οι συνδικαλιστές που ήταν; εκείνοι δεν ψήφισαν;
  και πως ένας άνθρωπος διεφθαρμένος, που διόριζε με αποκλειστικό κριτήριο τις πολιτικές εκδουλεύσεις και αδιαφορούσε για την επιστήμη βρέθηκε να συνεργάζεται με ανθρώπους της μοναδικής -ουσιαστικά- παράταξης του ΔΕΣ την ΠΑΣΠ. Πως συνδικαλιστές βρέθηκαν σε ινστιτούτα, προγράμματα, πως απέκτησαν κεντρικές θέσεις σε ταξίδια, αποστολές κ.α του τμήματος. Αναρωτιέμαι τι εκτίμησε ο κος Κώνστας σε όλους αυτούς; την επιστημονική τους αξία; και όταν ένας μεγάλος αριθμός συνδικαλιστών βρέθηκαν να συνεργάζονται με τον Κώνστα τόσο στενά, οι υπόλοιποι συνδικαλιστές εξακολουθούσαν να βρίσκονται σε άγνοια;
  Το νόστιμο με την υπόθεση Κώνστα ήταν ότι τίποτε δεν ήταν κρυφό, η διαφθορά ήταν χοντροκομμένη και ανενδοίαστη. Προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους προοδευτικούς καθηγητές, αλλά όπως και να το κάνουμε στην υπόθεση Κώνστα οι εμπλεκόμενοι προτίμησαν να καλυφθούν με τον «προοδευτικό μανδύα». Μια παράταξη, η ΠΑΣΠ ήταν κυρίαρχη, απόλυτα κυρίαρχη, πόσα μπορεί να μην γνώριζε, λοιπόν, και σε πόσα έκαναν το σταβά μάτια τα μέλη της, με ποιο σκοπό; Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι ανάλογες προθέσεις έλλειπαν από την ΔΑΠ, αλλά στην περίοδο Κώνστα ήταν πολύ αδύναμη για να μπορέσει -αν και ήθελε- να συμμετάσχει στο πάρτυ.

 11. χμ, προσωπικά δεν ενδιαφέρομαι να στηρίξω το σύστημα κώνστα.
  από την άλλη δε νομίζω πως υπάρχουν καθηγητές με άσχετα αντικείμενα στο τμήμα.
  επίσης αν έρθει ο πρόεδρος του τμήματος κ σου πει, τι λέτε ν αλλάξουμε το πρόγραμμα σπουδών για να πάρει το τμήμα καλύτερη χρηματοδότηση εσύ θα έλεγες όχι; κ αν μετά σου έλεγε πως ναι, μην ανησυχείς έρχεται η χρηματοδότηση αλλά καθυστερεί λόγω μηχανισμών δημοσίου τι θα έλεγες; δε λέω πως έγινε έτσι ακριβώς, ούτε πως όλοι ήταν άγγελοι, απλά προσωπικά ρίχνω μεγαλύτερο βάρος ευθύνης στους καθηγητές λόγω θέσης κ λόγω εμπειρίας.
  τώρα για το ποιοι συνδικαλιστές εκείνης της περιόδου βρίσκονται που, θα σου πρότεινα να μη μπαίνεις σε θεωρίες συνωμοσίας, γιατί κατά τη γνώμη μου όσοι γνώριζαν ήταν ηλίθια κ άπληστα πιόνια που δεν κατάφεραν τίποτε.
  όσο για τα ταξίδια που λες, πχ euroforum, αν δηλαδή εννοείς αυτό, μπορώ να σου πω, πως μόνο καλό έκανε στο τμήμα κ πως τα χρήματα ήρθαν τότε στο τμήμα επειδή στο υπεξ λαμβάνονταν έξυπνα μέτρα για την προώθηση της ελληνοτουρκικής φιλίας.

  υ.γ. εσύ το 2004 πού άκουσες το μεταξόπουλο;;;;; αφού δεν ήταν στο τμήμα μας.

 12. Ακόμα ένας κάτοχος της ΑΠΟΛΥΤΗΣ αλήθειας και μάλιστα με εσωτερικές πηγές -όπως ας πούμε «αποκλειστικές» δηλώσεις του Μεταξόπουλου! Ακόμα κάποιος που αδυνατεί να κρύψει τον εγωισμό του χρησιμοποιώντας το κακόγουστο (και γραμματικά τερατογενές) «εγώ προσωπικά». Δηλαδή, θα μπορούσε να υπάρξει «εγώ -απρόσωπα»; Μιλάει το ασυνείδητό μου κι έτσι;

  Αλλά αυτά είναι συνηθισμένα πράγματα. Το εκπληκτικό είναι οτι φοιτητές που να πάρει ο διάολος δεν είναι ενήμεροι ούτε καν για την τοπολογία του κοινοβουλίου (ισχύει νομίζω από τον 18ο αιώνα και δώθε) και θεωρούν τον χαρακτηρισμό «ακροαριστερά» υποτιμητικό! Που ζείτε ρε παιδιά; Στον πλανήτη Άρη (Θεσσαλονίκης);

  Υ.Γ.: Στην μεταπολίτευση πάντως ο προσδιορισμός των κοινοβουλευτικών (ή εν δυνάμει) κομμάτων πήγαινε ως εξής: ΕΠΕΝ και μετά ΛΑΟΣ -ακροδεξιά, Ν.Δ. -δεξιά, Ένωση Κέντρου, ΕΔΗΚ -Κέντρο, ΠΑΣΟΚ -κεντροαριστερά, ΕΔΑ -αριστερά, ΚΚΕ, ΚΚΕεσ, ΣΥΝ (ακροαριστερά).

 13. Efthymia, den boro kan na fantasto
  ti tha sinevene ean ektos apo anametadosi ton gegonoton
  proxorouses kai se sxoliasmo tous grafontas tin apopsi sou!
  Kouragio!

 14. ευτυχώς που έχουμε και γεροντοτζόβενα σαν τον Motorcycle boy να μας κάνουν ψυχανάλυση/εισαγωγή στην ιστορία της αριστεράς….

 15. την υστερία με το εγω προσωπικά ας το δικαιολογήσουμε στα χούγια της ηλικίας

 16. Χούγια της ηλικίας; Αυτό που λέγαμε παλιά (τότε που ήμασταν σκέτα τζόβενα σαν εσένα) «για την ηλικία σου καλή είναι η μαλακία σου»;
  Μάλιστα, μάλιστα! Εμπεριστατωμένο σε κόβω και τίγκα στο επιχείρημα!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s