Home

Σήμερα Πέμπτη 8 Μαρτίου, μια σειρά από εκδηλώσεις, ομιλίες αλλά και δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στην Αθήνα
Σήμερα το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Αρεταίειο θα προσφέρει δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις σε γυναίκες που δεν είναι ασφαλισμένες, τις ώρες 09:00-13:00. Επίσης, δωρεάν ιατρικός έλεγχος θα πραγματοποιείται στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία του Ερρίκος Ντυνάν, για κάθε γυναίκα που θα εξετασθεί κατά τις ώρες 10 π.μ. έως 4 μ.μ. Στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου θα πραγματοποιηθεί από τις 10.00 έως τις 14.00 ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Γυναίκα και υγεία», που θα περιλαμβάνει και συζήτηση με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων.
Αρεταίειο νοσοκομείο, Βασ. Σοφίας 76, τηλ: 210 7217835, 210 7286353
Ερρίκος Ντυνάν, Μεσογείων 107, τηλ: 210 6972000

Συναυλία του Δήμου Αθηναίων στην Τεχνόπολη
Η Συμφωνική Ορχήστρα και η Μεικτή Χορωδία του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζουν το έργο «Gloria» του Αντόνιο Βιβάλντι για δύο σοπράνο, μία μέτζο σοπράνο, μεικτή χορωδία και ορχήστρα και η Συμφωνία αρ. 2 του Μπετόβεν.
Σολίστ: Μαρία Ίμπρη (σοπράνο), Κατερίνα Νουνοπούλου (σοπράνο), Σοφία Καρβουνά (σοπράνο), Ελένη Μπαρκαγιάννη (μέτζο σοπράνο), Ιωάννα Βρακατσέλη (μέτζο σοπράνο)
Διεύθυνση χορωδίας: Σταύρος Μπερής
Μουσική διεύθυνση: Μιχάλης Οικονόμου
Ώρα έναρξης: 20.30
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό

Έκθεση φωτογραφίας «Αmarilis 20:1» στην Τεχνόπολη
Έκθεση φωτογραφίας αφιερωμένη στη σύγχρονη γυναίκα, με τίτλο «Αmarilis 20:1» φιλοξενείται στην αίθουσα «Κωστής Παλαμάς». Σε αυτή παρουσιάζεται υλικό-μαρτυρίες από 20 γυναίκες και έναν άνδρα, που συμμετέχουν στην εικαστική ομάδα Template Life. Η έκθεση αποτελεί ένα φόρο τιμής στους αγώνες συνηθισμένων γυναικών που με το θάρρος και την αποφασιστικότητά τους γράφουν καθημερινά ιστορία. Είσοδος ελεύθερη.
«Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων
Πειραιώς 100, Γκάζι, τηλ.2103607867

Έκθεση φωτογραφίας «Γυναίκες εν κινήσει» στο Μετρό Σύνταγμα
Στον σταθμό Σύνταγμα του Μετρό, μέχρι τις 15 Μαρτίου, παρουσιάζεται η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Γυναίκες εν κινήσει». Το θέμα είναι οι γυναίκες που χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, οι γυναίκες που κυκλοφορούν με ποδήλατο, μηχανή, αυτοκίνητο, που εργάζονται ως οδηγοί τρένων, μετρό, λεωφορείων, φορτηγών, ταξί κ.λπ., καθώς και οι γυναίκες με παιδιά σε καρότσια, που αντιμετωπίζουν δυσκολίες μετακίνησης στη πόλη.

Παρουσίαση συλλογής διηγημάτων στο Ινστιτούτο Θερβάντες
«6 γυναίκες, 6 φωνές» τιτλοφορείται η συλλογή διηγημάτων που παρουσιάζουν στις 19:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ινστιτούτου Θερβάντες, η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων και η Ένωση Μορφωτικών Ινστιτούτων της ΕΕ (EUNIC) Ελλάδος, με τη συμμετοχή του Βρετανικού Συμβουλίου, του Ινστιτούτου Θερβάντες, της Ισπανικής Πρεσβείας, του Ιταλικού Ινστιτούτου, του Σπιτιού της Κύπρου, της Νορβηγικής Πρεσβείας και του Νορβηγικού Ινστιτούτου Αθηνών.
Στην παρουσίαση θα μιλήσουν η Βανέσσα Γκέμπι, η Ρέα Γαλανάκη, η Μάρτα Πεσαροδόνα και η Ανέττε Μάτσον. Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Μαίρη Αδαμοπούλου και θα προλογίσει η Μαρία Στρατηγάκη, γενική γραμματέας Ισότητας των Φύλων.
Το βιβλίο θα μοιραστεί δωρεάν σε όσους παρακολουθήσουν την εκδήλωση.
Ινστιτούτο Θερβάντες, Μητροπόλεως 23

Βραβείο Συνδέσμου για τα Δικαιώματα της Γυναίκας
Την Ευαγγελία Ξενοπούλου, πρόεδρο του Σωματείου «Πολιτιστική Μουσικοχορευτική Ομάδα Καστελλόριζου» για την κοινωνική προσφορά της, βραβεύει φέτος ο Σύνδεσμος για τα Δικαιώματα της Γυναίκας.
Ξενοδοχείο Τιτάνια, οδός Πανεπιστημίου 52α –Αθήνα
Ώρα έναρξης: 6.30 μ.μ.

Εκδηλώσεις Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης
Σάββατο 10 Μαρτίου
Στις 19:30, θα πραγματοποιηθεί στο Φουαγιέ του Νέου Δημαρχείου Θεσσαλονίκης, επίκαιρη συζήτηση με θέμα «Γυναίκες στην κρίση» και με την συμμετοχή δραστήριων και επιτυχημένων γυναικών από τους χώρους της τέχνης, της εκπαίδευσης και των ΜΜΕ. Θα μιλήσουν η στιχουργός Λίνα Νικολακοπούλου, η συγγραφέας Μανίνα Ζουμπουλάκη, η εκπαιδευτικός Δώρα Αποστολίδη και η δημοσιογράφος Μαριάννα Πυργιώτη. Την συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Λευκή Γεωργάκη.
Στις 22:00, στον ίδιο χώρο, θα ακολουθήσει συναυλία του μουσικού σχήματος «Τρίο Krousma» το οποίο αποτελούν η Γιούλα Μιχαήλ στο τραγούδι, η Ντόλλυ Λιανά και η Νταβίνα Φλωρεντίν στα κρουστά, με ένα πρόγραμμα σε ρυθμούς ποπ, ροκ και τζαζ.

Κυριακή 11 Μαρτίου
Στις 11 π.μ., στην Αίθουσα εκδηλώσεων της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης της Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα «Θεσμοί και γυναικεία επιχειρηματικότητα», σε συνεργασία με την «Ένωση Γυναικών Ελλάδος», που σκοπό έχει να ενημερώσει και να ενθαρρύνει τις νέες γυναίκες, σχετικά με την ανάπτυξη του επιχειρηματικού πνεύματος και την βελτίωση της πρόσβασης στην αγορά εργασίας, εν μέσω της οικονομικής κρίσης.
Ομιλητές της ημερίδας θα είναι οι: Δημήτρης Μάρδας (αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Α.Π.Θ.), Δάφνη Αγοραστού (εκπαιδευτικός και Πρόεδρος του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης της «Ε.Γ.Ε.»), Χρύσα Προύσαλη (εκπαιδευτικός και μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου της «Ε.Γ.Ε.»), Δήμητρα Δαρτσή (Πρόεδρος του Παραρτήματος «Ε.Γ.Ε.» Γουμένισσας και ιδρυτικό μέλος του «Αγροτικού Συνεταιρισμού Γουμένισσας») και η Καίτη Χορευταρή – Λαζαρίδου (Αντιπρόεδρος του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης της «Ε.Γ.Ε.» και Κοινοτική σύμβουλος της Α΄ Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης).

Χρόνια Πολλά σε όλες τις γυναίκες του κόσμου!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s