Home

Από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου κ. Γρηγ. Ι. Τσάλτα

Αγαπητοί φίλοι

Αγαπητές φίλες

Με την ευκαιρία της έναρξης του νέου ακαδημαϊκού έτους 2013-14 θέλω από μέρους των Πρυτανικών Αρχών του Πανεπιστημίου μας να ευχηθώ σε όλα τα μέλη της κοινότητας μας καλή ακαδημαϊκή χρονιά με υγεία, δύναμη και δημιουργικότητα.

Είναι αλήθεια, η έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους μας πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια σε ιδιαίτερες συνθήκες, μερικές από τις οποίες, είναι πρωτόγνωρης διάστασης για το βίο του Πανεπιστημίου μας. Η προσπάθεια αντιμετώπισής τους συνιστά μείζονα προτεραιότητα αναπτυσσόμενη, όλο και περισσότερο, σε νέες μορφές αλληλεγγυότητας ανάμεσα στα μέλη της ακαδημαϊκής μας κοινότητας, τους φοιτητές και φοιτήτριες, τους υπαλλήλους, τους καθηγητές, τη διοίκηση του Πανεπιστημίου.

Είναι γεγονός επίσης ότι το Πάντειον Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, από την 1η Σεπτεμβρίου ε.έ., λειτουργεί υπόφορο των διευρυμένων υποχρεώσεων του (ακαδημαϊκών, ερευνητικών, διοικητικών) αλλά και των απρόσμενων διαρκώς επισωρευμένων περιορισμών (οικονομικές, ανθρώπινες). Στις συνθήκες αυτές και μέσα στα νέα θεσμικά πλαίσια που δημιουργήθηκαν το 2011 και 2012, το Πανεπιστήμιο έφερε σε πέρας την ακαδημαϊκή και διοικητική του αναδιοργάνωση, σεβόμενο πρωτίστως την ιδιοπρόσωπη, στις Κοινωνικές και Πολιτικές Επιστήμες, θέση του.

Ειδικότερα, μετά τη συγκρότηση των τεσσάρων Σχολών του Πανεπιστημίου οι οποίες διαμορφώθηκαν από τα εννέα Τμήματά του, πρόσφατα, με νέες τεχνικές μεθόδους και σεβασμό στις αξίες της δημοκρατικής έκφρασης, έγινε η εκλογή και διορισμός των Κοσμητόρων των Σχολών. συνάδελφων με ιδιαίτερη παρουσία στη διδασκαλία, την έρευνα και το συγγραφικό έργο στο εσωτερικό και το εξωτερικό της χώρας μας. Είχε προηγηθεί η διοικητική προσαρμογή του Πανεπιστημίου, τους πρώτους μήνες του 2013, στην ανάδειξη και λειτουργία του Συμβουλίου του Ιδρύματος συγκροτημένο από εξέχοντα μέλη τόσο της ακαδημαϊκής μας κοινότητας όσο και εκτός Ελλάδος. Οι διοικητικές αυτές προσαρμογές πραγματοποιήθηκαν με απόλυτο σεβασμό στο χαρακτήρα και τους στόχους του Πανεπιστημίου μας, όπως προκύπτει από τη λειτουργία του (με τις θετικές εθνικές και δειθνείς συμβολές του όσο και με την εκτίμηση των αδυναμιών του) στην μακρά πορεία των εννέα σχεδόν δεκαετιών.

Τον μήνα αυτό το Πανεπιστήμιο υποδέχεται τους νέους φοιτητές και φοιτήτριες του. Σημειώνεται ότι το Πανεπίστημίο μας διατηρείται υψηλά στις προτιμήσεις των υποψηφίων φοιτητών και φοιτητριών, όπως προκύπτει από τη σχετική βαθμολογία εισαγωγής. Ο τρόπος εγγραφής τους θα ακολουθήσει το πρότυπο, με τις αναγκαίες βελτιώσεις, που για πρώτη φορά υιοθετήσαμε κατά την εισαγωγή των πρωτοετών πέρυσι, δηλαδή στο ακαδημαϊκό έτος 2012-13. Προσθέτω για τους νεοεισερχόμενους αλλά και για τους παλαιότερους ότι η πύκνωση των αλλαγών και οι συνθήκες μέσα στις οποίες προκαλούνται αναδεικνύει πιο έντονη την υποχρεώσή μας για ενημέρωση. Ο νέος ιστοχώρος μας υπηρετεί ακριβώς αυτό το διαρκώς διευρυνόμενο στόχο μας, παραλλήλως με την εμπέδωση και προώθηση των δικτυακών μας υπηρεσιών.

Γρηγόριος Ι. Τσάλτας,

Πρύτανης

http://www.panteion.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s